Nytt år, nya böcker

berlin-2016

Så var det nya året ä-n-t-l-i-g-e-n här. Då glömmer vi allt som varit (eller kanske inte allt, men ni förstår vad jag menar) och ser framåt istället. Vad har vi att vänta oss av 2017? Tja, bland annat går att konstatera att en mängd författarfavoriter kommer med nya böcker under de närmaste månaderna. Redan början på året ser mycket lovande ut, åtminstone att döma av den här listan över böcker som är på gång:

Joyce Carol Oates: A Book of American Martyrs (7 februari)

Neil Gaiman: Norse Mythology (7 februari)

Carol Goodman: The Widow’s House (7 mars).

Lisa Unger: The Red Hunter (25 april)

Jennifer McMahon: Burn Town (25 april)

Nya titlar från JCO, Unger och McMahon är kanske inte så förvånande, det är väldigt produktiva damer det där (och det är vi mycket tacksamma för). Att det också skulle komma en ”riktig” Goodman-bok var inte lika givet. Det blir andra året i rad, en trend som jag verkligen hoppas håller i sig. Den nya Gaiman låter intressant, även om jag måste erkänna att jag inte fått grepp om vad det är för sorts bok egentligen. Jag som alltid drömmer om en ny American Gods har dock mycket höga förväntningar.

Utöver ovan nämnda böcker kommer det dessutom naturligtvis också ges ut mycket annat, men det får vi återkomma till – inte minst den svenska utgivningen. Dessutom anar jag vissa riktiga höjdpunkter som är att förvänta framöver. Till exempel säger ryktet att Marisha Pessl har en ny bok på gång, som nog kan komma ut under 2017. Yay! Jag tror det här kommer bli ett riktigt bra år, eller vad säger ni?

 

 

5 tankar om “Nytt år, nya böcker

Lämna en kommentar