20 snabba sommarfrågor

Blå blomma

Sommaren är som ett paket där en massa saker kommer med på köpet bara för att vi kommit in i den varma och ljusa årstiden. Jag kan tycka den är trevlig, inte minst för att det då brukar vara lediga veckor och roliga saker som händer. Men samtidigt är kan jag känna mig som en ilsken Lilla My när kraven kommer på allt som en bara förväntas göra. ”Inte ska du väl sitta inne när det är så fint väder ute …”, typ. Vadå, jag får huvudvärk av sol, avskyr att bara och är pollenallergisk mot snart sagt varenda känd art av träd och växter.

Hos Enligt O hittar jag en sommarenkät som rätt tydligt visar att jag inte har någon relation alls till rätt välkända sommarfenomen, men också att jag är en inbiten bokmal som med glädje läser mig igenom sommarmånaderna. Här kommer mina svar:

Väljer du …

Strut eller bägare? Eftersom jag är laktosintolerant är det här en litet komplicerad fråga. Bägge går bra, men innehållet måste vara något annat än vanlig glass.

Rosévin eller bubbel?  Jag föredrar en kall riesling, men annars går det bra med bubbel.

Getingar eller myggor? Ingen gillar väl myggor, de ger kliande bett och i vissa delar av världen sprider de hemska sjukdomar. Men här på hemmaplan går myggorna oftast rätt enkelt att vifta bort, medan getingar är otäcka på riktigt. Ett par myggbett hör liksom till sommaren, medan ett par getingstick verkligen är något att undvika.

Blåbär eller hallon? Bägge går egentligen bra, men blåbär är det jag äter mest. Blåbärspaj. Soygurt med blåbär.

Fotbolls-EM eller OS? Sport på tv är inte min grej, och framför allt inte fotboll. Matcherna är evighetslånga och det blir ju bara något enstaka mål, om ens något. Triiiist. När det gäller OS är händer det mer, och visst är det mer spänning i ett 100-meterslopp än i en seg fotbollsmatch. Men jag vet redan nu att jag knappt kommer att titta något alls. Både fotbolls-EM och OS går bort med andra ord.

Zlatan eller Ronaldo? Ingen fotboll sade jag ju! (Lägg dock märke till att jag ändå vet att det här är fotbollspelare)

Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg? Nej, nej, nej!

Bruce Springsteen eller Håkan Hellström? Vad är det här för frågor egentligen? Verkligen inte någon av dem. I musikväg hade jag velat se The Cult spela i Stockholm i augusti, men det blev tyvärr inställt.

Hav eller sjö? Som sagt gillar jag inte att bada, men däremot åker jag gärna båt. Alla sorter går bra, oavsett om det är segel eller motor, stor eller liten. Och när det gäller vatten föredrag jag hav, närmare bestämt Norra ishavet. Hav är bäst i kombination med midnattssol och glaciärer. Inget solande på stranden här inte.

Glaciär 3

Sol eller skugga? Midnattssol är helt ok för min del, men jag gillar inte att vara i solen oavsett tid på dygnet. Mig hittar man i skuggan.

Livet efter dig eller Independence Day 2? Jag kommer inte att se någon av de här filmerna på bio, men litet nyfiken är jag på Independence Day 2. Jag har inte så stora förväntningar på den, men i kombination med en stor skål popcorn kan attackerande utomjordingar vara rätt kul underhållning.

Film eller tv-serie? Förr såg jag mycket film på bio, men numera är det mest tv-serier. Inte så mycket dock, jag har inte gått ned mig i serieträsket på samma sätt som många andra verkar ha gjort …

Pocket eller e-bok? Jag läser stora inbundna böcker eller e-böcker. Väldigt sällan pocket. Inte minst för att det finns så mycket dåligt gjorda pocketböcker – gråaktigt papper, pytteliten text med dåligt tryck. Dessutom är det så enkelt att ta med sig en läsplatta fylld med böcker.

Deckare eller feelgood? Jag läser inte så mycket deckare, men verkligen aldrig feelgood. Det är inte min genre helt enkelt.

Tegelstenar eller tunnisar? Jag gillar tjocka böcker, i princip ju tjockare desto bättre. Bara att hålla i en riktigt rejäl tegelsten kan göra mig helt lyckligt.

Originalpocket eller filmomslag? Vad som verkligen är original kan vara svårt att säga – inte sällan gör man ju ett annat omslag till pocketen än till den inbundna boken – men filmomslag blir alltid så fula.

Nytt eller gammalt? Bägge! På sistone har jag läst mycket nya böcker, men det varierar. Jag läser gärna gamla klassiker, och läser dessutom gärna om böcker flera gånger.

Slalomläsning eller en i taget? Om slalomläsning var en sportgren skulle jag tillhöra världseliten. Jag har alltid flera böcker på gång samtidigt. Vet nog inte ens hur man gör för att hålla sig till en bok i taget.

Facebook eller Instagram? Bägge. Och Twitter. Jag håller dock aktiviteten på en lagom nivå på alla tre, så det är inte som att sociala medier tar över mitt liv.

Skratta eller gråta? Det är böcker den här frågan handlar om, inte sant? Då närmar vi oss det där med feelgood igen – jag har svårt både för böcker som är skrivna för att vara roliga och sådana där det är meningen att läsaren ska gråta floder. Ingendera är något för mig. Men i det verkliga livet är det självklart trevligare att skratta än att gråta …

 

Annons

3 tankar om “20 snabba sommarfrågor

    • På mitt jobb lär jag mig en hel del om fotboll för så många är väldigt förtjusta i det — och håller på olika lag, så det är alltid mycket diskussioner. Det har jag inte något emot, bara jag slipper se matcherna 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s