Författaren i boken

The Fireman”Sometimes I think every man wants to be a writer. They want to invent a world with the perfect imaginary woman, someone they can boss around and undress at will. They can work out their own aggression with a few fictional rape scenes. Then they can send their fictional surrogate in to save her, a white knight – or a fireman! Someone with all the power and all the agency. Real women, on the other hand, have all these tiresome interests of their own, and won’t follow an outline.”

Harper, huvudpersonen i The Fireman, är verkligen inte ensam om att vara rejält trött på stereotypa skildringar av kvinnor i litteraturen. I hennes fall är det dock särskilt en viss henne närstående författare som hon riktar sin ilska mot, en sådan där som liksom har svårt att förstå att kvinnor inte bara finns till för att göra som han vill. Den bok som skrivits av författaren som förekommer i The Fireman blir åtminstone jag inte särskilt sugen på att läsa, men det är garanterat inte meningen heller. Oavsett detta är det alltid lika trevligt med böcker med med den där särskilda metanivån de får av att handla om böcker och författare (även om The Fireman innehåller väldigt mycket annat också).

Den är en underbart rejäl tegelsten, den inbundna versionen av The Fireman. Alldeles bränd ser den ut att vara på omslaget och så är den nästan 750 sidor. En helt lagom längd, i mitt tycke. Det här är inte någon riktig recension – den kommer vid senare tillfälle – men så mycket kan jag säga som att det här är en bok som åtminstone jag ville skulle räcka väldigt länge.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Författaren i boken

  1. Gud vad man är ute när man inte bokbloggar! Kanske ska flytta över min blogg till wordpress och göra nystart som du? Den här köpte jag faktiskt nyss och är sååå sugen på att börja läsa den. Innan dess har jag inte köpt böcker på evigheter. Får bli ett slut på det nu!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s