Välkommen 2016!

GlasVärlden är som bekant fylld av synnerligen mycket elände i dessa dagar. Flyktingar, krig och allt sådant, ni vet. Och visst kan man inte låta bli att känna en gnagande oro över att det just de senaste dagarna varit rekordvarmt på Nordpolen – typ 30 grader varmare än normalt (och plusgrader). Men nu är det alldeles strax nytt år, så låt oss för en stund glömma allt det där hemska och istället fokusera på alla bra sakerna som är på gång. För det finns faktiskt en hel del roligt att se fram emot.

Vad väntar då under 2016? Jo, bland annat det här:

  • Crimetime Gotland i augusti, med bland annat Elizabeth Hand som gäst (yay!!). Hennes Cass Neary-böcker kommer dessutom på svenska, med början under våren.
  • I juni är det dags för Fantastika 2016 (årets Swecon), som i år äger rum i Stockholm. Gäster är bland annat Maria Turtschaninoff och Jerry Määttä.
  • Snart, snart kommer de nya avsnitten av Arkiv X. Att döma av de klipp som visats i förväg (rätt mycket vid det här laget) ser det otroligt lovande ut.
  • Flera av mina favoritförfattare har nya böcker på gång. Redan i januari kan man se fram emot nytt från Carol Goodman, Joyce Carol Oates och Alex Marwood. Senare under året två väldigt efterlängtade saker: Joe Hills nya (The Fireman) och äntligen, äntligen, äntligen sista delen i Justin Cronins the Passage-trilogi. Nu påstås det att The City of Mirrors faktiskt ska komma ut i slutet av maj. Hoppas verkligen att den inte blir uppskjuten ännu en gång!

Ja, det var något av det som väntar under 2016. Nu tänker jag ganska snart börja det nya året med litet välbehövlig semester på varmare breddgrader. En solig balkong och en hög med böcker, det låter väl helt perfekt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s