Magi i tv-form

I en av alla dessa enkäter som brukar cirkulera på bokbloggar ställdes frågan om böcker som stod olästa i bokhyllan. Den gången svarade typ halva #boblmaf att Susanna Clarkes tegelsten Jonathan Strange & Mr Norrell var ett dåligt samvete som stod och samlade damm därhemma. Det här var för ett par år sedan, men åtminstone för egen del har jag fortfarande inte kommit mig för att läsa den.

Nu har dock Jonathan Strange & Mr Norrell kommit som tv-serie, en riktigt bra sådan dessutom. Inte helt överraskande är kombinationen BBC och kostymdrama något som håller hela vägen. Det här är snyggt och välgjort, fantastiskt fina miljöer och kläder, verkligen bra skådespelare och helt enkelt bara en njutning att titta på. Om serien gör boken rättvisa kan jag av förklarliga skäl inte svara på eftersom jag inte läst den, men jag har inte hört talas om att någon klagat över detta. För egen del tyckte jag att den här tv-serien var så trevlig att titta på att jag till och med börjat fundera på om jag inte skulle ta och läsa boken…

Annons

6 tankar om “Magi i tv-form

 1. Bolen är ett mästerverk vävt av så många trådar att det inte kan göras rättvisa på film. Men jag tycker att tv-serien är riktigt snygg, fångar stämningen och bjuder på häftiga karaktärer. Dock blir grundstoryn rätt komprimerad och något oklar. Boken är klart rikare och mustigare, men jag köpte tv-serien och har sett den två gånger! Helt klart sevärd!!!

  Gilla

  • Boken är ett mästerverk vävd av så många trådar att den inte kan göras rättvisa på film. Men jag tycker att tv-serien är riktigt snygg, fångar stämningen och bjuder på häftiga karaktärer. Dock blir grundstoryn rätt komprimerad och något oklar. Boken är klart rikare och mustigare, men jag köpte tv-serien och har sett den två gånger! Helt klart sevärd!!!

   Gilla

   • Intressant att höra synpunkter från någon som läst boken! Jag kan tänka mig att boken innehåller mycket som inte fått plats i tv-serien, för man kunde ana att det fanns mycket mer i boken än det som fått plats i tv-manuset. Jag ska definitivt se till att läsa boken snart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s