Julisammanfattning

11755090_10153449595613564_753422726976326210_n

Så har juli tagit slut och det är dags att sammanfatta bloggens första månad i sin nya form. Det känns bra att vara igång igen och åtminstone känner jag själv mig nöjd med den nya sidan samt att ha bytt över till WordPress. Fast sidan är fortfarande under utveckling, jag har ännu inte riktigt bestämt hur allt ska vara och inte heller gjort klart allt som jag tänkt.

I alla fall, juli förde med sig några klart läsvärda böcker. Både Elizabeth Hand och Joyce Carol Oates visade att de var att lita på med varsin bok som garanterat kommer finnas med på listan över årets bästa böcker. Mer av en överraskning var Erika Swylers The Book of Speculation, som dock utnämndes till den ultimata semesterläsningsboken för i år.

Under bloggens långa uppehåll har det samlats en stor mängd böcker som jag vill försöka hinna skriva något om. Ur den stora ”oblogghögen” kom Station Eleven, en bok som visar att det går att skriva både originellt och intressant om postapokalypsen trots att det annars börjar kännas som ett uttjatat tema. På det ständigt lika aktuella ämnet bokpeppning konstaterades att Carol Goodman har en ny bok på gång, något som också fick mig att läsa om ett par gamla Goodmanfavoriter, bland annat The Night Villa.

I övrigt har juli ägnats åt att lyssna på Creepypodden, att titta stjärnorna och drömma om andra planeter samt faktiskt också sedvanlig bokshoppning i Berlin. Det senare har jag inte skrivit något inlägg om i år, men den som vill veta mer om mina favoritbokhandlar i Berlin kan läsa här och här.

Och då var det dags för augusti. Eftersom jag jobbade en stor del av juli har jag fortfarande semester en rätt stor del av den kommande månaden. Jag ska faktiskt ut på litet semesteräventyr, så under början av augusti kommer bloggen få sköta sig själv med bara förhandsinställda inlägg. Men jag är snart tillbaka igen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s