Boknyheter mitt i sommaren

208459_10151327707768564_315464821_nTrots att det är mitt i juli är det ändå inte någon stiltje på bokfronten, nej då – denna vecka händer det faktiskt riktigt intressanta saker. Inte mindre än två favoritförfattare här på bloggen kommer med nya och mycket efterlängtade böcker.

Först ut är Wylding Hall, en kortroman av Elizabeth Hand som släpps som e-bok imorgon (14 juli). Exakt hur och när den också ges ut i andra format har jag inte kunnat hitta någon säker information om. Det finns uppgifter om att den skulle komma i maj, men i alla nätbokhandlar står den fortfarande som ännu ej utkommen. Jag hoppas i alla fall att den här boken dyker upp i min Kindle imorgon, för visst kan det inte vara annat är läsvärt när kodorden är Elizabeth Hand, ett 70-talsrockband och ett hemsökt (?) hus på engelska landsbygden.

Bara ett par dagar senare (16 juli) är det dags för nästa boksläpp: Half a War, som är den avslutande delen i Joe Abercrombies Shattered Sea-trilogi. Att döma av förhandsinformationen har den här boken, i likhet med den förra (Half the World), en kvinnlig huvudperson, samtidigt som vi också verkar få återse vissa nyckelpersoner från bägge de tidigare böckerna.

Alltid lika trevligt med nya böcker, inte sant? Som att bokhyllorna inte var tillräckligt överfulla redan, men så kan man ju inte tänka. Mer böcker är alltid en bra sak!

Edit: Det är ju en till stor bokhändelse denna vecka: nu kommer ju Go Set a WatchmanHarper Lees så omtalade fortsättning på To Kill a Mockingbird. Jag påmindes om denna av en annan bokbloggare, nämligen Marcus Stenberg som dagen till ära ordnar uppesittarkväll på Bokhora. Hmmm, ännu en bok där det ska bli mycket intressant att se vad den går för…

2 tankar om “Boknyheter mitt i sommaren

  1. Så fint härinne på din nya blogg 🙂 Och blev så otroligt glad när jag gick in här igår och läste för visste att Hand skulle komma med en ny men inte att den kom NU!!! Klickade hem den direkt och lade allt annat åt sidan för att läsa. Wohoooooo!! Bästa nyheten helt klart 😀 Tack!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s